EGET Vakfı 230 öğrenciye burs imkanı sağlıyor

Muğla'da 2015 yılında kurulan Eğitim, Geriatri, Ekolojik Tarım, Turizm (EGET) Vakfı, tarımsal faaliyetleriyle Muğla'da birçok ilki gerçekleştirirken, İktisadi İşletmesi aracılığıyla edindiği gelirleri de burs olarak öğrencilere aktarıyor. 

Sahil kentlerinin ilk lavanta tarlası olan Armutçuk Organik Tarım İşletmesi'ndeki lavantalardan edindiği organik yağ ile doğal içerikli kozmetik ürünler üreten, EGET Kuzluk ve EGET Memecik markasıyla sattığı zeytinyağı ile üç uluslararası madalya kazanan ve  kendi yetiştirdiği organik bitkilerin satışlarından gelirler edinen vakıf, lise ve üniversite öğrencilerine burs sağlıyor.

Türkiye'nin en geniş ilk özel trüf işletmesini kuran ve Muğla'nın Organik Tarım Sertifikalı ilk Distilasyon Ünitesi'ni faaliyete geçiren EGET Vakfı İktisadi İşletmesi gerçekleştirdiği ekolojik çalışmalarıyla yöre çiftçilerine de örnek oluyor.

Organik tarım işletmesinde ekoloji temalı çocuk ve yetişkin atölyeleri düzenleyen EGET Vakfı'nın maddi sıkıntılar içinde olan öğrencilere destek olmak amacıyla kurulduğunu, öğrenci seçiminde kendi geliştirdiği yazılımı kullandığı ve bugüne kadar 230 öğrenciye burs imkanı sağladığı öğrenildi.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Uzman, ekoloji atölyelerinin gelirlerinin öğrencilere burs olarak aktarılacağını belirterek, "EGET Vakfı 9-12 yaş aralığındaki çocuklarınızı ve sizi konusunda uzman eğitmenler tarafından sağlanacak nitelikli ekoloji temalı atölye çalışmalarına sizleri bekliyor. Atölyeler 27 Nisan'da başlıyor. Ayrıntılı programa eget.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz" dedi.

Altar Zeyhan

 

DİĞER HABERLER