Esra Işık'ın tutukluluğuna itiraz edildi

Akbelen direnişi kapsamında tutuklanan yaşam savunucusu Esra Işık'ın avukatları, iddianame sonrası verilen tutukluluğun devamı kararına itiraz etti. Milas 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, tutuklamanın hukuki gerekçesini oluşturan koşulların ortadan kalktığı savunuldu.

Avukatlar, dosyada delillerin büyük ölçüde toplandığını, keşiflerin tamamlandığını ve Işık'ın delil karartma ya da tanıklara baskı yapma ihtimalinin bulunmadığını belirtti. Bu nedenle tutuklama yerine adli kontrol uygulanmasının yeterli olacağı ifade edildi.

Dilekçede ayrıca, mahkemenin tutukluluğun devamına ilişkin kararında adli kontrol seçeneklerini değerlendirmediği ve "ölçülülük ilkesinin" gözetilmediği ileri sürüldü.

Savunma tarafı, Esra Işık'ın İkizköy'de yaşadığını, sabıkasının bulunmadığını ve kaçma şüphesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu da vurguladı. Avukatlar, dosyadaki delillerin büyük kısmının tutanak ve kayıt niteliğinde olduğunu, bu nedenle değiştirilmelerinin mümkün olmadığını belirterek tahliye talebinde bulundu. Ayrıca itirazın duruşmalı incelenmesi ve tanıkların dinlenmesi de istendi.

Haber Merkezi

DİĞER HABERLER