CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Sema Gençoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya'nın görevden alınmasına tepki gösterdi. Gençoğlu, söz konusu kararın örgüt iradesini yok saydığını belirterek sert açıklamalarda bulundu.
Haber Merkezi
CHP'nin "butlan" yönetimindeki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından alınan karar kapsamında Asu Kaya'nın görevden alındığını hatırlatan Gençoğlu, kadın örgütünün gücünü sandıktan ve emekten aldığını vurguladı.
Gençoğlu açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi kadın örgütü, gücünü mahkeme koridorlarının karanlık dehlizlerinden ya da saray yargısının sipariş kararlarından değil; sandıktan, emekten ve kurultay delegelerinin hür iradesinden alır" ifadelerini kullandı.
Kararı "gayrimeşru" olarak nitelendiren Gençoğlu, örgütün helal oylarıyla seçilmiş yönetimin görevden alınmasını kabul etmediklerini belirterek, bu durumun CHP tarihine "kara bir leke" olarak geçeceğini savundu.
Açıklamasında sert ifadeler kullanan Gençoğlu, "Saray yargısının kararlarıyla kadın örgütünün iradesine müdahale edilmeye çalışılıyor. Biz bu partiyi hiçbir atanmış yapıya teslim etmeyiz" dedi.
Gençoğlu ayrıca, mevcut CHP Genel Başkanı olarak Özgür Özel'i işaret ederken, Kadın Kolları Genel Başkanlığı için ise "örgütün büyük desteğiyle sandıktan çıkan Asu Kaya" ifadesini kullandı. Kadın örgütünün iradesine yönelik her müdahalenin kendilerini daha da güçlendireceğini belirten Gençoğlu, "Karşınızda her daim çelikten bir kadın iradesi bulacaksınız" sözleriyle açıklamasını tamamladı.