İl Başkanı Balcı: "Bu mücadele sadece partimizin değil, demokrasiye inancı olan herkesin mücadelesidir"


CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde devam eden polis ablukası ve partililerin binaya alınmamasıyla ilgili açıklama yaptı. Balcı, "Bugün polis barikatlarının önünde duranlar, sadece bir binayı değil, Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'i savunmaktadır" dedi.

2 Eylül 2025 tarihinde mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanı ve yönetimi görevden alınmış, yerine kayyum atanmıştı. Bunun ardından yapılan protestolar sırasında İstanbul Valiliği bazı ilçelerde eylem yasağı getirdi. Polis, İl Başkanlığı binasını barikatlarla çevirdi.

Balcı, "Bu tablo halkın iradesine ve demokrasiye açık bir saldırıdır. Biz teslim olmayacağız, bu mücadele sadece partimizin değil, demokrasiden yana olan herkesin mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

Ramiz Şencan

 

DİĞER HABERLER