İtfaiye eri alım sınavları başladı


Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin alımını planladığı 25 itfaiye eri için uygulamalı ve sözlü sınavlar başladı. 286 başvurudan 125 aday mülakata katılmaya hak kazandı. Adaylar, zorlu parkurları en kısa sürede tamamlamaya çalışırken, sözlü sınavdan 40, uygulamalı sınavdan 60 puan üzerinden değerlendiriliyor.

Haber Merkezi

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ilgili birimlerinde görevlendirilecek yeni itfaiye erleri için başvuru şartları arasında herhangi bir önlisans programından mezun olmak ve en az C sınıfı sürücü belgesini sahip olması şartı aranıyor.

657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olarak alımı yapılacak 25 itfaiye eri için 28-30 Nisan tarihleri arasında başvurular alındı. 286 kişinin başvurduğu itfaiye eri alımı için 125 aday mülakatlara girmeye hak kazandı. 125 adaydan 13 kadın, 112'si ise erkek adaylardan oluştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ana yerleşkesi önünde kurulan sınav platformunda itfaiye eri adayları ter döktü. Zorlu parkurda ter döken adaylar sözlü sınavdan 40, uygulamalı sınavdan da 60 puan üzerinden değerlendirme yapılıyor. 20-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak mülakat ve uygulamalı sınavlarda 5 gün boyunca her gün 25 aday mülakat ve uygulamalı sınava tabi tutuldu.

Sınavlar sonunda 25 itfaiye eri devlet memurları kanununa tabi olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde göreve başlayacak. Alımı yapılan 25 itfaiye erinin, grup amirliklerindeki ihtiyaca göre dağıtımı gerçekleştirilecek.

 

DİĞER HABERLER