Karavanda yaşayan emekliye belediyeden "barınma tutanağı" şoku

 

 

 

Karavanda yaşayan emekliye belediyeden "barınma tutanağı" şoku

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki emekli Yılmaz Kurban, yaşadığı motokaravanına belediye ekiplerince "barınma tutanağı" tutulduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

İHA

2020 yılında kredi çekerek aldığı çekme karavanda yaşamaya başlayan Kurban, daha önce belediyenin karavanını kaldırması üzerine ailesinin desteğiyle yeni bir motokaravan aldığını söyledi. Siteler Mahallesi'ndeki yol kenarındaki bir park cebine aracını park ettiğini anlatan Kurban, bir sabah belediye ekiplerinin kalabalık bir şekilde geldiğini ifade ederek, "Belediye benden barınma ücreti istemiyor, barınma hakkımı elimden almaya çalışıyor. Bu araç motorlu karavan; vergisi, sigortası, kaskosu var. Bir araba nasıl trafik kurallarına uygun her yere park ediyorsa ben de park edebilirim. Amaçları sadece 'içinde barınamazsın' demek" dedi.

Karavanda ocak, banyo ve tuvalet olduğunu belirten Kurban, atık sularını yalnızca uygun noktalara boşalttığını, misafir almadığını ve çevreyi rahatsız etmediğini vurguladı: "Hiçbir yere pislik bırakmam, masa-sandalye atmıyorum, tentemi bile açmıyorum. Yüksek ses yok, kimseyi rahatsız etmiyorum."

Pandemi döneminde belediyenin karavanlara yasak getirdiğini ve tatilci sanılarak ücretli kamp alanlarına yönlendirildiğini söyleyen Kurban, Marmaris'te karavan parkı yapılması gerektiğini savundu. Uyarı yapılmadan zabıta ekiplerinin kapısına geldiğini ve "barınmak suçmuş gibi" tutanak tutulduğunu aktaran Kurban, polise durumu sorduğunda barınmanın ceza gerektirmediğinin kendisine söylendiğini belirtti.

Kurban, belediyenin şehir içinde uygun alanlarda karavan parkı yapıp elektrik ve su desteği sağlaması durumunda seve seve taşınacağını ifade ederek, yetkililerden çözüm talep etti. "Sosyal belediyecilik diyorlar ama hizmet yok. Tek isteğimiz: Bizi rahatsız etmesinler, hayat şartlarımızı zorlaştırmasınlar" dedi.

DİĞER HABERLER