Lale Aytaman: "Muğla'dan kopmadım; her zaman gönlümdesiniz"

"Vali Hanım" belgeseli Muğla'da izleyiciyle buluştu

Türkiye'nin ilk kadın valisi Lale Aytaman'ın yaşamını konu alan "Vali Hanım" belgeseli, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluştu. Yönetmenliğini Gülay Ayyıldız Yiğitcan, yapımcılığını Özlem Özdemir'in üstlendiği belgesel, Aytaman'ın Muğla'daki valilik sürecini ve Cumhuriyet'in kadınlara kazandırdığı değerleri anlatıyor.

Gösterim öncesinde konuşma yapan Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "Lale Aytaman yalnızca Muğla'nın değil, tüm Türkiye'nin gururudur. Görev süresince çevre, kültür, turizm ve kadın girişimciliğine verdiği öncelik, Muğla'nın gelişimine yön vermiştir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Türkiye'nin ilk kadın valisi, tüm önyargıları kırarak kadınların önünü açmıştır" derken, Lale Aytaman, "Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir cumhuriyet kızıyım. Kadınların yönetimde daha fazla yer almasını sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Muğla'dan kopmadım; her zaman gönlümdesiniz" ifadelerini kullandı.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras ise, "Lale Hanım, kadınların yönetimde başarılı olabileceğini tüm Türkiye'ye kanıtlamıştır. Muğla için değerli bir örnek ve öncüdür" diye konuştu.

Belgesel, Aytaman'ın kadın istihdamı, kültür ve el sanatlarına katkıları ile liderlik anlayışını vurgulayan önemli bir yapım olarak dikkat çekti.

Haber Merkezi

DİĞER HABERLER