Menteşe Kolejler Bölgesi'nde yol çalışmaları tamamlandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinin önemli güzergahlarından Kolejler Bölgesi'nde başlattığı yol yapım çalışmalarını tamamlayarak ulaşım konforunu artırdı.
Haber Merkezi
Bölgedeki 10, 10/1, 14, 15, 19 ve 22'nci sokaklarda toplam 2 bin 600 metre boyunca zemin düzenleme, plent miks temel serimi ve sıcak asfalt uygulamaları gerçekleştiren ekipler, yolları yeniden trafiğe açtı. MUSKİ tarafından tamamlanan kanalizasyon altyapısı sayesinde diğer altyapı kurumlarının yatırımları da planlı şekilde tamamlandı. Çalışmalar kapsamında çevre düzenlemesi ve kaldırım uygulamaları da devam ediyor.
Bölge sakinleri yapılan çalışmalardan memnuniyet duydu. İşletmeci Seyfi Ferek, "Yollarımızda asfalt çalışmasının yapılması bizleri çok sevindirdi. Sürücü kursu adaylarımız bu yollarda eğitim alıyor ve güvenle kullanabiliyorlar. Büyükşehir Belediyemize ve Menteşe Belediyemize teşekkür ederiz" dedi. Öğretmen Yasemin Işık ise, "Artık güvenle araç kullanabileceğimiz ve rahatça park edebileceğimiz bir yola sahibiz. Önceden araçlarımız zarar görüyordu, şimdi konforlu bir yolumuz var" diye konuştu.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yatırımların planlı ve kalıcı şekilde yürütüldüğünü belirterek, "Muğla'da büyükşehir-küçükşehir ayrımı yapmadan, nerede ihtiyaç varsa orada olmaya devam ediyoruz. Amacımız; hem bugün hem de uzun yıllar boyunca vatandaşlarımıza güvenli, konforlu ve sürdürülebilir bir ulaşım ağı sunmaktır" dedi.
Başkan Aras, 2025 yılında 236 bin 800 metre yeni yol yapımı ve 440 bin metre yol bakım-onarımını tamamladıklarını, 2026 yılında ise 521 bin metreyi aşkın yol çalışmasını hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.