Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerde yaşayan çocukların yüzme öğrenmesi ve su güvenliği konusunda bilinçlenmesi amacıyla başlattığı “Yeşilden Maviye-İlk Kulaç” projesi devam ediyor.
Yatağan Hasan Haşmet Işık Yüzme ve Sosyal Tesisi’nde düzenlenen eğitimlere Akgedik, Yeşilbağcılar, Gökpınar, Yayla ve Yeşilköy mahallelerinden toplam 97 çocuk katıldı.
7-12 yaş grubundaki çocuklara temel yüzme becerilerinin yanı sıra su güvenliği konusunda da eğitim veriliyor. 14 Temmuz’da başlayan proje, 25 Ağustos’a kadar her salı devam edecek.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kırsaldaki çocukların kent merkezindeki çocuklarla aynı sosyal ve sportif imkanlara ulaşmasını önemsediklerini belirtti.
Haber Merkezi