Muğla Kent Konseyleri Birliği kuruldu
Muğla'daki ilçe kent konseyleri, eşitlik ve dayanışma temelinde iş birliği sağlamak amacıyla "Muğla Kent Konseyleri Birliği"ni kurdu. 8 Temmuz 2025'te yapılan toplantıda, Menteşe Kent Konseyi Başkanı Egemen Balaban birlik sözcüsü, Necati Demirel ise genel sekreter seçildi.
Birlik, Seydikemer, Yatağan, Köyceğiz ve Kavaklıdere'de kent konseylerinin kurulması için çalışma başlatacak. Ayrıca, belediye meclislerinde kent konseylerine masa tahsisi talep edildi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile yapılan görüşmede, her ay farklı ilçede ortak toplantılar yapılması kararlaştırıldı. Birlik üyeleri Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık'ı da ziyaret ederek iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.
Birlikte Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca ve Ula kent konseyleri yer alıyor.
Mustafa Altar Zeyhan