Muğla'nın ciğerleri alev alev: 24 saatte 6 yangın çıktı

Muğla'da 17-18 Ekim tarihlerinde 24 saat içinde 6 farklı bölgede yangın çıktı. 17 Ekim'de Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde başlayan orman yangınlarına 18 Ekim sabahı Gökova Körfezi Turnalı mevkii ve Milas yangınları da eklendi. Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Milas yangınları kontrol altına alındı. Turnalı'da başlayıp Kıran'a geçen yangın ile Dalaman'daki yangınlara müdahale, 18 Ekim Cuma günü gazetemiz baskıya verildiği saatlerde devam ediyordu.

Altar Zeyhan

Muğla'da çıkan 6 yangından söndürülemeyen Dalaman Taşbaşı Mahallesi yangını, 17 Ekim'de akşam saatlerinde meydana geldi. Meteorolojiden yapılan fırtına uyarısı ile bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle yangın hızla yayıldı. Dalaman yangınına müdahale sürdüğü sırada gece saatlerinde Menteşe Turnalı ve Milas Dibekdere'de de yangın başladı. Milas yangını 18 Ekim günü öğlen saatlerinde söndürülürken, Menteşe Turnalı yangını büyüyerek Kıran Mahallesine ulaştı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 18 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde yangın bölgesinden yaptığı açıklamada, "Muğla'da 6 yangın meydana geldi. Dalaman ve Menteşe'deki yangınlar daha geniş alanda devam ediyor. Turnalı'daki yangın bir elektrik direğinin devrilmesi ile başladı. Turnalı'da 17 konut yandı. 4 ahır, 8 baraka, toplam 29 yapı zarar gördü. Yangının Kıran'a sıçramaması için mücadele sürüyor. Dalaman'da ise 85 yapı 2 köy tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmalarımız havadan ve karadan devam ediyor. Devletimizin tüm imkanları seferber edildi" dedi.

BAŞKANLAR YANGIN BÖLGESİNDE

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte Kıran Mahallesindeki yangına müdahale çalışmalarını yakından takip eden Başkan Köksal ise, "Bu sabaha karşı 03.30'da Menteşe ilçemizin Turnalı bölgesinde çıkan yangın öğle saatlerinde rüzgârında etkisiyle ilerleyerek Kıran Mahallesini tehdit etmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte yeniden bölgeye giderek yangın söndürme çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bölgede hem Menteşe hem de Büyükşehir Belediyemizin ekipleri yangın söndürme çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Temennimiz bölgedeki yangınların bir an önce kontrol altına alınıp söndürülmesi. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

DALAMAN'DA 85 HANE TAHLİYE EDİLDİ

Dalaman Taşbaşı Mahallesi'nde 17 Ekim akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgarla birlikte geniş bir alana yayıldı. Bölgede havadan ve karadan yapılan müdahalelerle alevler kontrol altına alınmaya çalışılırken, 85 hanenin ise tedbir amaçlı tahliye edildiği açıklandı. Yangına müdahale 18 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde havadan ve karadan devam ediyor.

Turnalı'da başlayıp Kıran'a geçen ve Dalaman'daki yangınlara müdahale ise, gazetemiz baskıya verildiği saatlerde devam ediyordu.

 

 

 

 

DİĞER HABERLER