Tahtakurusu sorununu meclis gündemine taşıdı


"Hastaneler, insanların şifa bulduğu yerler olmalıdır, kaygı duyduğu değil"

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aylardır devam eden ve hem hastaları hem de sağlık çalışanlarını mağdur eden tahtakurusu sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na yazılı soru önergesi sunan Uzun, "Hastaneler, insanların şifa bulduğu yerler olmalıdır, kaygı duyduğu değil" dedi.

Haber Merkezi

Uzun, hastanede uzun süredir devam eden tahtakurusu sorununun sadece hasta konforunu değil, sağlık hizmetlerinin sürekliliğini de tehlikeye attığını belirtti. Tahtakurusu ısırıklarının alerjik reaksiyonlardan cilt enfeksiyonlarına, kalp ritmi bozukluklarından anksiyeteye kadar birçok sağlık sorununa yol açtığına dikkat çeken Uzun, "Hastalar tedirgin, hasta yakınları tedirgin, sağlık emekçileri tedirgin. Bu kadar süre geçmesine rağmen sorunun çözülememesi ciddi bir yönetim zafiyetidir" ifadelerini kullandı.

"TEMİZLİK VE İLAÇLAMA YETERSİZ Mİ?"

Milletvekili Uzun, Bakan Memişoğlu'na hitaben yaptığı açıklamada, temizlik ve ilaçlama süreçlerinin etkinliğinin sorgulanması gerektiğini vurguladı: "Halk sağlığını tehdit eden ve bazı bölümlerde hizmet verilmesinin dahi önüne geçen bu sorunun iki ana çözümü var. Biri temizlik, diğeri etkili ve doğru ilaçlama. Aylardır hastanemizde yaşanan bu sorun, bu iki önemli unsurun ya eksik yapıldığını ya da doğru yapılmadığını ortaya koymakta. Bakanlık bir an önce bu sorunu kökünden çözecek ve Muğlalıları rahatlatacak adımları atmalıdır."

UZUN'UN BAKANA YÖNELTTİĞİ SORULAR

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun'un Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan cevaplamasını istediği sorular ise şöyle: Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tahtakurusu sorunu ne zamandan beri devam etmektedir? Son 6 ayda hastane personeli, hasta ve hasta yakınlarından kaç kişi bu nedenle muayene ya da tedavi olmuştur? Bu sorundan ötürü aksayan sağlık hizmetleri nelerdir? Geçici olarak kapatılan bölümler olmuş mudur? Ekim 2017'de açılan yeni binada bu sorunun kaynağı nedir? Periyodik ilaçlamalar zamanında yapılmış mıdır? 2017'den bu yana ilaçlamalar hangi yöntemle ve periyotlarla gerçekleştirilmiştir? İlaçlamalar hizmet alımı yoluyla mı yapılmaktadır? 2023-2025 arasında bu hizmet için ne kadar ödeme yapılmıştır? Sorunun çözümüne dair profesyonel bir destek alınmış mıdır? Hastanenin temizlik personeli yeterli midir? Kaç kişiyle temizlik yapılmaktadır ve temizlik malzemelerinde son iki yılda tasarrufa gidilmiş midir? Milletvekili Uzun, konunun sadece Muğla'nın değil, kamu hastanelerindeki hijyen politikalarının geneli açısından da dikkatle incelenmesi gereken bir durum olduğuna işaret ederek, "Hastaneler, insanların şifa bulduğu yerler olmalıdır, kaygı duyduğu değil" dedi.

 

DİĞER HABERLER