Turizmi zedeleyen görüntüler sonrası 14 eğlence mekanı kapatıldı
Turizm cenneti Marmaris'te sosyal medyada tepki çeken görüntüler üzerine başlayan denetimlerde 14 eğlence mekanı kapatıldı. Hanutçuluk, belge eksikliği, meşale şovları ve turistlere yönelik rahatsız edici davranışlar nedeniyle işletmelere ceza yağdı. Yetkililer, denetimlerin artarak süreceğini vurguladı. Geçtiğimiz hafta Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, "Dedelerimizin sosyal medyadaki gibi dans ettiğini görmedim. 3 ay turizm var deyip her şeyi yapamazsın. Her türlü rezilliği yapıp Kral Charles'i bekleyemezsin" demişti.
İHA
Marmaris'te sosyal medyada yayılan ve kamuoyunda tepki çeken eğlence görüntülerinin ardından başlatılan kapsamlı denetimler sonucu 14 eğlence mekanı kapatıldı. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü'nün turizme zarar veren paylaşımlara karşı yaptığı sert çıkışın ardından, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
İçmeler, Uzunyalı ve Armutalan bölgelerinde gerçekleştirilen kontrollerde yüzlerce işletme denetimden geçirildi. Denetimlerde; hanutçuluk, meşale ve yanıcı madde kullanımı, belge eksikliği ve turistlere yönelik fiziksel taciz gibi ciddi ihlaller tespit edildi. İki işletme belge eksikliği nedeniyle süresiz olarak kapatılırken, 12 mekâna 3 ila 7 gün arasında değişen geçici mühürleme cezaları uygulandı. Özellikle kadın turistlere yönelik fiziksel müdahale ve rahatsız edici müşteri çekme yöntemleri hakkında adli süreç başlatıldı.
Emniyet tutanaklarının ardından Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri kapatma kararlarını uygulayarak işletmeleri mühürledi. Bazı mekanlar kapanışlarını sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna duyurdu.
Marmaris Kaymakamlığı ve Emniyet yetkilileri, hem kamu düzeni hem de turizmin sağlıklı sürdürülebilirliği adına denetimlerin artarak devam edeceğini açıkladı. İşletmelerin yasalara ve etik kurallara uygun biçimde hizmet vermesi gerektiği vurgulandı.