Yatağan'da yeni adalet sarayı yol tamamlandı

Yatağan'da yeni adalet sarayı yol tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan'da Yeni Adalet Sarayı bağlantı yolunda başlattığı yol yapım çalışmalarını tamamladı. Toplam 2 milyon 800 bin TL'lik yatırım ile hayata geçirilen proje kapsamında zemin iyileştirme, plent miks temel ve sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yol, daha güvenli ve konforlu hale geldi.

Bölgedeki ulaşım standardını yükselten proje, Adalet Sarayı'na erişimi kolaylaştırarak vatandaşlara rahat ve kesintisiz ulaşım imkânı sunuyor. Yolun uzun ömürlü ve dayanıklı olması hedeflenirken, çalışmanın ilçe belediyesi ile koordinasyon içinde yürütüldüğü belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yol yatırımlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Muğla'mızın her noktasında vatandaşlarımızın güvenli, konforlu ve kesintisiz ulaşım hakkını esas alıyoruz. Yatağan'da Yeni Adalet Sarayı'na erişimi sağlayan bu yol, hemşehrilerimiz için önemli bir ihtiyaçtı. Amacımız yalnızca yollar yapmak değil, kent yaşamını kolaylaştıran, uzun ömürlü ve kalıcı hizmetler üretmek" dedi.

Başkan Aras, 2025 yılında 2 milyar 86 milyon TL yol yatırımı ile 180 bin metre yeni yol yapıldığını, 440 bin metre yol bakım ve onarım çalışmasının tamamlandığını belirterek, 2026 yılında 4 milyar 150 milyon TL bütçeyle 521 bin metreyi aşkın yol çalışmasını hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.

Haber Merkezi

DİĞER HABERLER