Yatağanlı üreticiden doğal lezzet
Muğla'nın Yatağan ilçesi Şahinler Mahallesi'nden Servet Çıldır, tamamen doğal malzemelerle hazırladığı cevizli sucukla hem damaklara hem de sağlığa hitap ediyor.
Cevizlerin tek tek ipe dizilmesiyle başlayan süreçte, hayıt balı, üzüm pekmezi ve buğday nişastasından hazırlanan karışım kazanlarda kaynatılıyor. Daha sonra cevizler bu karışıma üç kez batırılarak kurutuluyor ve ortaya geleneksel yöntemlerle hazırlanmış, katkı maddesi içermeyen doğal cevizli sucuk çıkıyor.
Yatağan'ın doğal ürün geleneğini yaşatan Servet Çıldır'ın cevizli sucuğu, bölge halkı ve ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Bal ve pekmez tüketmeyen çocuklar için de ideal bir alternatif olduğunu belirten Çıldır, "Cevizli sucuk kahvenin yanında şeker niyetine veya yemek sonrası tatlı olarak da tüketilebilir. Hiçbir katkı maddesi, şeker veya glikoz içermiyor; tamamen organik ürünlerle yapıyoruz" dedi.
İHA