DEMEK Kİ " İYİ ADAMLAR DA KÖTÜ OLABİLİYOR BAZEN"

 

       Futbolun en yetkili kişisi, hakem yumruklayan kişi için  "BÖYLE BİRİ DEĞİLDİ..NE OLDU BİLİMEYORUZ"  diyor. Ne zaman diyor bunu?   Bu kişiye  ceza verilecek görüşmeden bir gün önce.. Bir yıl kadar öncesinde zaten bu  "iyi adama "bir ödül verilmişmiş zaman çok iyi olan bu adam demek ki bir yıl süre içinde epey değişmiş. Yoksa ödül aldıktan sonra mı o İYİ  özelliğini yitirdi dersiniz? (bu yazı disiplin cezası verilmeden önce yazılmıştır.)

      Sokaklarda şiddet kol geziyor, trafikte şiddet durmuyor, Sahalarda zaten sürekli görülüyor, eğlence yerlerinde hiç eksik olmuyor sağlık alanında ise bu toplumun tarihinde görülmemiş şekilde yaşanıyor. Bu yazı yazılırken bile zağlık şiddeti örneğinden konuşuluyor ekranlarda. Bunun gerisinde birilerinin dile getirdiği gibi,kindar ve dindar nesil mi var acaba? Bu kadar büyük öfke ile,kin dolu nefret dolu bakışlarla birbirlerine yanaşan insanlarımız neden bu hale gelmiş olsun ki..

        Yanlış olan, yanlış giden, yanlış yapılan  bir şey mi var ki toplumumuzda KİNDAR İNSARAR rahatça at koşturabiliyorlar?

        Bunun tek sorumlusu siyasettir demekle de işin içinden çıkılamaz. Elbette siyasetin çok önemli ve büyük sorumluluğu vardır. Ancak bu şiddetin tek açıklayıcı nedeni olamaz. Siyasetin eksiklikleri ve yanlışları vardır ama sadece bu değildir. Bunu anlayabilmek için yöneten anlayışın toplum bilimcilerini toplayarak detaylı .ir araştırma ve inceleme yaptırması gerekir. Çünkü toplum bilimleri ancak bunun için vardırlar.

    Ceza artırmakla, cezaları değiştirmekle şiddet sorunları önlenemez. Önlenir gibi görünseler de bir gün mutlaka ortaya çıkarlar, bakınız bizim gençliğimizde sahalarda takımlara ayrı yerler ayrılmazdı. Yanyana izlenirdi maçlar, Bazen ufak -tefek tartışmalar yaşanırda ama bu asla bir SPORDA ŞİDDET ÖRNEĞİNE dönüşmezdi.

   KİNDAR NESİL mantığı şekillenince karşıtların birbirlerine kin ve nefret gözüyle bakmaları ortaya çıktı. Artık bizim takımdan olmayan bizim düşmanımız  oluyordu. Düşmanıma nasıl bakılması gerektiğini de fanatik denilen anlayışlar çok net açıklıyor.

Burası  stadyumu burdan çıkış yok  diye bağıran fanatik için karşı tar nasıl saygı gösterilsin ki..

     Bu fanatik gruplar en küçük bir kıvılcım gördeklerine bunu yangına dönüştürme becerisini gösterebiliyor. Örneğin kendi takımlarına karşı en ufak bir  farklı uygulama gördüklerinde hemen ateşlenebiliyorlar. HEP BİZE YAPIYOR  diyerek dövüşmeğe hazır bekliyorlar.

 Bir ülkenin en büyük kuruluşu olan futbolu yöneten anlayış  adı seçim olan bir dikte mantığıyla çalışırsa elbette sonu bu olacaktır. Bir koca camiayı yönetmek için tek bir adayla çıkılıyorsa orada elbette her istenmeyen yaşanacaktır. Neden acaba bu büyük kuruluş demokratik bir seçimle değil  icazet almış birileri vasıtasıyla  idare ediliyor?

  Çözüm için bir de bunun sorgulanması gerekir..

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI