AKYAKA YERİNE KONYA GEZİSİ

2019 yılı Akyaka'da dokuz ay doya doya yaşadığım bir yıl oldu. Ama yaşım ilerlemiş bakıma ihtiyaç duymaya başlamıştım. 2019 Kasım ayında tekrar baharda gelirim düşüncesi ile Akyaka'dan ayrıldım. Olaylar başka şekilde gelişti, korona ortaya çıktı. Coronaya yakalanmadım ama corona uzun süre beni İstanbul'da eve hapsetti. Kızım Eczacı Sibel Bildirici bakımımı üstlendi. Bana yirmi dört saat yanımda kalacak bakıcı buldu. Zamanla uzun süre yürüme yeteneğimi kaybettim. Bu arada bilgisayarda çalışmalarıma devam ettim bu bana can simidi oldu. Devrim gazetesinde yazılarım devam etti. Aradan geçen bunca zamana rağmen bu yaz da gelemedim. Türkmenistan uyruklu bakıcımla yalnız gelmeyi gözüme alamadım hastane ilaç sorunlarını çözemeyiz diye. Çocuklarım beni getirirse Akyaka'ma gelebileceğim, dostlarımla yüz yüze görüşebileceğim. Hepsini ve Akyaka'yı çok çok özledim.

Böyle olunca bir Konya seyahati kısmet oldu. İstanbul-Konya hızlı trenle 4 saat. İstanbul'dan kızım trene bindirdi. Eşim, bakıcım üç kişi trenle Konya'ya gittik, sadece 4 saat, biz öğrenci iken bu yolculuğu kara trenle 24 saatte yapardık.

Konya'da oğlumun prefabrik bağ evinde kaldık. Çok sessiz ve sakindi, meyvelerde olmaya başlamıştı. Dalından can eriği kayısı yemek çok güzeldi. Bağda kuşlar ağaçlar arasında üç hafta kaldık, oğlum gelinim de bizlerle çok meşgul oldular, bazı yakın akrabaları ziyaret ettik, oğlum Hastanede periyodik kontrollarımızı yaptırdı.

Havalar çok serin geçti, bu yaz sanki Konya'ya yaz gelmemişti. Geceleri üşüdük, kazak giydik. Tek başına çıkıp Konya'da dolaşamadım. Dört yıldan bu yana çok değişmişti, yeni binalar yapılmış ama beni derinden yaralayan Cumhuriyet dönemi bazı yapıların temellerine kadar yıkılıp yerine cami yapılmasıydı. Bunu yapan eller kırılsın diyor başka bir şey demeyeceğim.

Konya'da benim için çok onur verici olaylarda oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Müdürü Sayın Hasan Yaşar İstanbul'da iken beni Konya'ya davet etmiş ve Konya'ya kültürel anlamda hizmet edenlerle ilgili bir video çekimi başlattıklarını ve bu kişiler arasında benimle ilgili bir video çekimi yapacaklarını bildirmişti. Bu işlem 29.Haziran 2022 de Mevlana Törenlerinin yapıldığı Sema Salonunda gerçekleşti. Üç saat devam etti. Oğlum Prof. Dr. Öztuğ Bildirici de bulundu. Bol bol fotoğrafta çekildi. Benim için çok onur verici idi.

Ayrıca benim düzenlediğim aile mezarlığını ziyaret ettim. Aile mezarlığında 15 yüzyılda Horasan ülkesinden Konya'ya gelen Ahmet Mürsel Yatağan soyundan BİLDİRİCİ ailesi yazıyor. Gömülü olanların doğum ölüm tarihi ve ana adları da yazılıdır. Bu açıdan çok sade ama anlamlı bir mezar

Konya'dan 02 Temmuz 2022 gene hızlı trenle İstanbul'a döndük.

Yazıma video çekiminden bir resim ile Konya da ki aile mezarlığımızın bir resmi eklenmiştir.

 

 

 

2 Ek

YAZARIN DİĞER YAZILARI