2022'ye Girerken Dünya Nelerle, Biz Nelerle Uğraşıyoruz !?

 


Güzelim Anadolu toprakları üzerinde şu anda yaşayan bizler, bir yılı daha geride bıraktık!.. Sizleri bilemem ama, ben şöööyyle arkama bakıp da, geride bıraktığım tam 365 gün 6 saat, 52 hafta, 12 ay, dört mevsimi düşününce; geçen koca bir yıl içinde aç ve açıkta kalmamaya, gariban emekli maaşımı bir ay boyunca bitirmeden alışveriş yapıp, tüm ihtiyaçlarımı da ileriki tarihlere erteleyip, üst-başımızı da eskilerle idare ederek geçirdiğimi hatırlıyor, başkaca bir halt edemediğimi görüyorum!.. Yani, sizler için yazdığım güncel siyasî-mizah yazılar dışında, ürettiğim ve bir şeyler yapmayı planladığım hiçbir şeyin olmadığını düşünüp, kahroluyorum!.. Yahu bu ülkede, yoksa bizler umutlarımızı da mı kaybetmeye başladık, ne !?

Bizler bu güzel ve çok verimli topraklar üzerinde böylece pineklerken, öteki ülke insanları hiç de boş durmuyorlar!.. Her gün yeni bir icat, yeni bir buluş ve insanların daha sağlıklı olmaları için yeni ilâç ve aşılar geliştiriyorlar!.. Bizim açgözlü ve sonradan görme zenginlerimiz, ellerin ülkelerinden yazlıklar ve mahalleler satın alırlarken; eloğlunun zenginleri uzaya araçlarla insan taşıyıp, oralarda yeni yerleşim yerleri kurmaya çalışıyorlar!.. İşte bazı yenilikler:

---Çin'de ilk 'Yapay Zekâ Savcısı' robotlar denendi!.. 17 Bin suçlu ve dosyası bunlarla test edilip sorgulandı, tam '% 97 başarı' sağlandığı açıklandı!.. Bu olağanüstü başarı sonrasında, çok yakında 'Yapay Zekâ Yargıcı' yapılabileceği de iddia ediliyor!..

Ülkemizdeki duruma bakıp da, CHP Lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Adalet İsterükkk!" diye Ankara-İstanbul yollarına düşüren neydi acaba, hiç düşündünüz mü? Bu yeni buluş robotlardan bize de gereklimi, ne dersiniz?

---ABD'de yeni geliştirilen bir göz damlası sayesinde, artık hiç kimse 'Yakın Gözlüğü' takmak zorunda kalmayacakmış? Bu damlayı alıyorsunuz, iki gözünüze de kendiniz damlatıyorsunuz, gözlüğü bir kenara atıp, okumaya ve yazmaya başlıyorsunuz!.. Bu damla, 'Uzağı Görememe' hastalarını da hiç etkilemiyormuş, iyi mi? Ben de bir yakın gözlüğü müptelâsı olduğum için bu habere çok sevindim ama; herhalde her köşe başında, bu işten kazandıklarıyla evine götüren "Gözlükçüler" çok üzülmüş olmalıdırlar!? Eh ne yapalım canım, yenilik yeniliktir!..

---Japonya'daki yeni buluş: Beyine takılan bir 'Çip' ile aklınızdan geçen her 'Tweet'i bilgisayar veya cep telefonunuzdan atabiliyorsunuz artık!.. Bazıları tuşlarla Tweet atmaya uğraşırken epeyce zaman geçiriyorlardı, artık bunlar her 'Aklına Estiğini' bize göndermeye başlayacak, bizleri daha çok bunalımlara sokacaklar!.. Doğrusu, ben bu buluşu pek beğenmedim dostlar!..

---Yine Japonlar, robotların burunlarına taktıkları bir cihazla, canlı insan gibi yaptıkları bütün robotların, tıpkı bizler gibi öfkelenmelerini sağlamışlar!.. Gidip de bu robotun burnuna hafifçe dokununca, robot size sinirlenerek dönüyor, el-kol hareketleri, yüz mimikleri ve yüzünde oluşan kızarıklıkla söylenmeye başlıyor!.. Haberde belirtilmemiş ama, ana-avrat 'küfür' filân da ediyor mu, bilemiyoruz? Ama ben eminim ki; bu robotu bizimkiler icat etselerdi, yemin olsun o burnuna dokunanın ne anası-bacısı-ebesi kalırdı, ne de sövülmedik yedi sülâlesi!..

---ABD Uzay Kuruluşu NASA, 'Mars'ta yerleşim için çadır kentler kurmak amacıyla, orada kullanılacak inşaat malzemelerini üretmeye başladı!.. Peki, orada da bu bankacılar, icralar, süpermarketler, köfteci ve dönerciler, GetirYiyecek, GötürSepet, AloPaket. gibi hizmetler olacak mı? Orada da dilenciler, kapkaççılar, dolandırıcılar, herkesten oy isteyen siyasiler olacak mı? Bunların hepsi orada olacaksa, ben oraya niye gideyim ki!? Buradakiler hepimize yetip de artmıyorlar mı zati!? Ne diye bir de Mars'a gidip de, orada niye canımızı sıkalım ki? Ben bu çalışmayı da pek olumlu bulamadım dostlar!..                   Sakin KOŞAR.

YAZARIN DİĞER YAZILARI