2022 YILINA İLK ADIM ATARKEN

 

MEHMET BİLDİRİCİ

 

2021 yılı Covid 19 ile mücadelede ve tek adam yönetimi sebebiyle bazı kesimler özellikle daha zengin edilirken büyük kesimler ekonomik zorluklarla ve hatta açlık sınırına sürüklenmiştir. Özellikle Avrupa ülkeleri bize göre daha teknolojik donanımlı iken koronayı yok edememişlerdir. Öncelikle 2022 yılında dünyada daha az savaş ve daha fazla barış olmasını dilerim. Ayrıca şu sıralar daha artan Covit 19 felaketinin 2022 yılında tarihe gömülmesini gönülden dilerim.

Bana gelince 2019 Aralık ayında yaz aylarını geçirdiğim Akyaka'daki evimden İstanbul'da ki evime gelmiş baharın ilk aylarında Akyaka'ya dönmeyi umuyordum. Ama İstanbul'daki evimin kızıma olan yakınlığı, hastane olanaklarının daha iyi olması gibi sebeplerle 2020 ve 2021 yıllarının tamamını İstanbul'daki evimde geçirmek sonunda kaldım. Çok şükür korona olmadım, ama onun korkusundan günlerim evde geçti. Tabi ki bu durum fiziksel yönden azalma meydana getirdi. Bu arada Türkmenistan vatandaşı bir bakıcı buldum. Çok iyi bir kadın çıktı çorbamı pişiriyor, evimi temizliyor, alışverişlerimi yapıyor. Kızım Eczacı Sibel Bildirici de sağlık yönünden her sorunumla uğraşıyor.

Bende fiziki güçlerimin azalmasına rağmen bilgisayar başında formum çok iyi. Bu iki yıl boyunca bolca yazı yazdım, eski dosyalarımı gözden geçirdim, yararlı günler geçirdiğimi sanıyorum.

Ama Akyaka, Akyaka'daki evim, dost ve arkadaşlarım hep gözümde tütüyor. Ama kalemimle dünyada, Konya'da, Akyaka'da hep gezindim. İstanbul'da yaşıyorum ama topu topu iki yılda 20-25 defa dışarı çıktım.

Devrim Gazetesinde 2022 yılında bu ilkyazım oluyor. Bu gazete de benim köşe yazarı (İngilizcede Freelance Writer) olarak 27 yılım dile kolay. Yazılarımı listeledim Devrim de 500 yazı yazmışım gerçekten büyük bir rekor. Devrim Gazetesi köşe yazılarını 2018 den bu yana internet ortamında saklıyor bunlar içinde iki arkadaşımız dışında ben sayı olarak üçüncüyüm. Bu iki arkadaş Devrim gazetesi bünyesinde bulunmaktadır.

Gazetenin eski sahibi değerli bir kültür adamı Ünal Türkeş ile tanışırdım. Çok fikir alış verişi yapardık, özellikle bunların Konya konusunda olurdu. Onun kaybından sonra Gazetenin sarsılacağından endişe etmiştim, ama tam aksi oldu gazete daha gelişti. Bu bakımdan Gazetenin Sahibi Mahir Ateş, Yazı İşleri Müdürü Nazife Sönmez Şahin'i tüm çalışanlarını kutluyorum. Gerçekten Devrim Muğla'da siyaseti yansıtan ve kültürün önemli bir merkezi konumuna gelmiştir. Bu gazetenin köşe yazarı olduğum için kendimi şanslı sayıyorum.

Özellikle sanat iş hayatında aramızdan ayrılanları özellikle tanıştıklarımı takip eden bir kişiyim. 2021 Muğla (Eski Menteşe & Karia bölgesinden pek çok kişiyi aramızdan aldı. İşte bunlardan bazıları;

ALİ TERZİBAŞOĞLU (1823 Ocak 2021) 98 yaşında hayatını kaybetti, Terzibaşoğlu Muğla doğumlu İTÜ İnşaat Fakültesi 1946 mezunu ve Türkiye'nin en önde gelen projelerinin yapımcısıydı, Muğla'nın övüneceği ve bir yere isminin verilmesi gerekli bir ismiydi.

ŞADAN GÖKOVALI ( 1939 Şubat 2021 ) Şair, yazar, İletimci, Mitolog idi. Sevilen bir kişi idi ismi pek çok yere verilmişti. Akyaka Mezarlığında toprağa verildi.

NAİM KILINÇ (1928-2021) Cumhuriyet gazetesi yazarıydı, Akyaka'da yaşadı

CENGİZ BEKTAŞ (1934-2021) Mimar, Şair, Yazar, pek çok eseri var

ÖZDEN UZ (1949-2021) Düşünce Adamı, Akyaka'da yaşayan Cam Sanatçısı

NEVZAT ÇAKIR (1941- Aralık 2021) Yazar özellikle arkeolojik romanlar yazdı

ALTAN KARINDAŞ (1929-2021) Sanatçı, Marmaris'te Huzurevine öldü

GALINA YANI ( ?- 2021) Nail Çakırhan'ın torunu, oğlu Rudik'in kızı Moskova'da öldü

Hepsine Tanrı'dan rahmet aziz anıları önünde saygıyla eğilirim. Işıklar içinde uyusunlar

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI