Kayınvalidem Konya'da Cumhuriyet dönemi öğretmenlerinden Şerife Özdemir'in hayatı, kızı eşim Konya da Coğrafya öğretmeni eşim Düzay Bildirici'nin kaleminden şöyledir.
Annem Şerife Özdemir 1907 tarihinde Konya'da doğmuştur. Babası Konya'nın köyü Yarma eşrafından Seyit Ünverdi, annesi Konyalı Aziz Babaların kızı Havva Ünverdi'dir. Nasibe Karayılmaz (1915-2000) isimli bir kız kardeşi vardır.
Annem ilk Okulu bitirdikten sonra Mevlevi soyundan kültürlü bir adam olan Tat Tevfik Rüştü Efendi ile evli annemin teyzesi Şefika (Büyükbabacan) onda okuma hevesini görmüşler ve onu Kız Öğretmen Okulunda okumasını sağlamışlardır. Tat Tevfik Rüştü Efendi anne tarafından Mevlana soyundandır. Anneannem ve kız kardeşi Şefika'nın babaları Konya'da Aziz Baba Aziz Baba olarak bilinir. Konya'nın çok renkli insanlarından biridir.
Annemin teyzesi Şefika Büyükbabacan Tat Tevfik Rüştü Efendinin üçüncü eşi olup kuma üzerine varmıştır. Tevfik Efendinin ilk eşi Mutahhara Hanım oğlu Rüştü ölmüştür. Kızı Kazime Tevfik ve iki torunu Namık Ayas (1909-2001) ve Nemika ile kalmış sonra ikinci defa evlenmiş ve onun üzerine annemin teyzesi kuma üzerine Tat Tevfik Rüştü'ye varmıştır.
Aydın bir kişi olan Tevfik Rüştü Efendi kızı Kazime Tevfik Konya Kız Muallim Okulunda okutmuş öğretmen yapmıştır. Kazime bu okulun ilk mezun olan öğrencilerindendir.
İlk Konya Kız Muallimat Okulu Mevlana Müzesi civarında Köprübaşı Mahallesinde bir Mevlevi konağında açılmıştır. Bu konak tavanları çok süslü idi anemin öğretmenliğinde gördüm ve çok hayran kalmıştım.
Kazime Tevfik ve Konya'nın ilk öğretmenlerinden kayınpederim Nazım Bildirici'nin teyzesi Sare Özyeşil (1904-1941) bu binada okuduklarını sanıyorum. Kız Öğretmen Okulu 1925 yılında şimdiki binasına taşınmıştır.
Annem Şerife Kız Öğretmen okulunda öğrenime başlamış, tam yılını çıkaramıyorum. Burada annemin en unutamadığı olay MUSTAFA KEMAL eşi Latife Hanım ile okulu ziyaretidir. 7-8 öğrenci koridorda sıra olur. Piyano da vardır. Mustafa Kemal tek tek hepsi ile tokalaşır. Piyona da ise SAKARYA marşını çalar.
Annem ileri yaşta bu Sakarya Marşını aynı heyecanla söylerdi. Kız Öğretmen Okulunda Biyoloji Öğretmeni FAHRİYE SAVAŞERİ ile birkaç yıl birlikte çalıştık. O da öğrenci iken Mustafa Kemal Kız Öğretmen Okulunu gezmiş, annem ve Fahriye Hanım Atatürk'ün gözleri çakmak gibi olduğunu söylüyorlar.
Annem Şerife 1932 yılında mezun olduktan sonra anneannesi MİYASE Hanım ile Aydın Sultanhisar ilçesine öğretmen olarak atanıyor. Birkaç yıl orada çalışıyor. Burada uzun yıllar süren arkadaşları oluyor. Bölgeyi çok seviyor. Ovalarından yağ (zeytin) dağlarından bal (incir) akar diye överdi. Buradan Otoray (Demir Yolu) ile İzmir'e saç yaptırmaya gittiğini anlatırdı.
Konya'ya öğretmen olarak atanınca önce eski Kız Muallim Mektebi olan Konakta çalıştı. Çukur Mektep İlkokulunda görev yaptı.1937 yılında Konya eşrafından Hasan Tahsin torunu Zeki Özdemir ile evlendi. İki oğlu bir kızı oldu. Teknik Öğretmen Alpay Özdemir (1937-2002), Ben Düzay Özdemir Bildirici (1939) ve İktisat Fakültesi mezunu Eray Özdemir (1940-2024)
Son öğretmenliği Anıt alanında Mümtaz Koru İlkokulunda idi. 38 yıl öğretmenlikten sonra babamın ve çocuklarının ısrarı üzerine emekli oldu. 1970 yılında. Annem neşeli hayat dolu bir kadındı okullarda en önem verdiği Müzik idi her türlü okul şarkılarını bizlere bile öğretti.
Son birkaç yıl rahatsızdı. 04.Kasım 1991 tarihinde Konya' da vefat etti. Konya Üçler Mezarlığına gömüldü.
Annem zamanın modasına göre giyinen bir hanımdı, iki fotoğrafı eklenmiştir. Bunlardan biri Aydın Sultanhisar öğretmenlik yaptığı yıllara aittir. (ortada)