ÇÖP ADAMLARA FUTBOL OYNATMAYIN BEYLER


    Bizim birinci lig maçlarını seyrederken yakındıklarımızın aynısını. Adı Dünya KUPASI olan organizasyonda eksiği ile değil fazlalıklarıyla aynen yar alıyordu. Biz sanıyorduk ki bizim liglerimizde yaşananlar bizim topçuların eseridir. Ama yanılmışız, çünkü adı büyük olan bir organizasyonda aynı görüntüler yer almıştı.

  Bizim yakınmamız neydi? Birincisi numaradan yaşanan sakatlıklardan yakınıyorduk. Öyle bir numara ki bir daha ayağa kalkamaz dediğiniz topçu maça girer girmez ötekilerden daha hızlı koşmağa saylıyor yürümesi bile zor dediğiniz adam yıldırım hızıyla maça dalıyordu. Bunların aynısını bu dünya kupasında da izliyoruz. O yerleri yumruklayarak sakatlık numarası yapan sözde topçu bize göre sahtekar sanki tüm seyircilerle alay edercesine maça devam ediyordu. Kendisine en küçük bir dokunma ile yerlerde kıvranan, yuvarlanan örneklerden de yakınmıştık yazılarımızda. BİR TARAFINA BİR EL VEYA BİR TEMAS OLUR OLMAZ CAN HAVLİYLE KIVRANAN SAHTEKARLARIIN VARLIĞINDAN LAKINIYORDUK SÜREKLİ. BUNLARIN AYNISINI BU ORGANİZASYONDA DA İZLEDİK. ÖYLESİNE Kİ ADAMIN SOĞ YANINA EL ÇARPIYOR SOL TARAGINI KIVRANAARAK YFUVARLANIYORDU. Dünya kupasında da ilginç görüntüsünü görmüştük bu numaranın, örneğin 29 Kasımda oynana Ekvator-Senegal maçında. Ülkemizde top koşturan bir Ekvatorlu topçu birkaç kere yerde yuvarlandıktan sonra mala beraber nasıl bir fırlayış gösterdi ki arkadaşları bile buna şaşırıyordu. Anlıyor ki otopçu sizde oynamanın kendine kazandırdığı bir görüntüyü sunuyordu. Üstelik taraftarların gülüşmelerine bile neden oluyordu maç başlayınca.

 Sizden tek farklı olan sadece hakemlerin biraz daha ciddi olmalarıydı. Hakemler asla geçiştirmiyordu yere düşmeleri ve kıvranmaları. Çünkü kendilerine bu talimat verilmiş.

Bizim çocukluğumuzda sahalar  çim değildi.. Bizim çocukluğumuzda top bir yere çarpınca kıvranma örnekleri de görünmüyordu. Bizim çocukluğumuzda ister amatör ister profesyonel olsun asla gösterişe yer verilmezdi. Bu günün topçularına bakınca bizim zamanın topçuları galiba çelişten yapılıydı. En ufak dokunmalara karşı dayanıklıydı. Çünkü top oynanıyordu. Topçular da Çöpten adamlar değildi bu günkü gibi..

  Bu çöp adamların top oynatılması çok şeyleri alıp götürüyor bizden. En azından sahada daha dürüst olmayı getiriyordu. BİR DOKUNMA İLE TAKLALARIN ATILDIĞI OYUNLAR DEĞİLDİ. Bu sahtekarların yarattığı olumsuzluklar ise onları izleyen gençler için olumsuz örnekler olabilmektedir.

   BU OLUMSUZ ÖRNEKLERİN NEDENİ DE UTBOL DENİLEN OYUNUN BİRİLERİNE RANT ÜRETEN, GETİREN BİR OYUNA DÖNÜŞMESİDİR. Bunu önleyemeyen insanlar gelecekte bu oyunun güzelliklerinde mahrum bir dünya yaratacaklardır.

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI