Son yaşanan toprak kayması ile ilgili medyada yer alan eleştirilere, yorumlara kızmış bir eski bakan bu olayın siyaset malzemesi olarak kullanılmamasını söylüyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır ki olaylar yaşansa da bunların arkasındakilerin sorgulanmasını siyaset değil başka hangi kurum yapacaktır/Siyasetin konusu nedir acaba bunlara göre..
Örneğin Platon siyaseti yurttaşların ülke sorunlarıyla uğraşması olarak tanımlıyordu. Siyaset ülke sorunlarıyla değil acaba ne ile uğraşmalıdır
Dünyanın her yerinde ortaya çıkan olaylardan sora ilk suçlamalar yönetim gücünü kullanan kişi ve anlayışlara yönelir. İlk akla gelenler elbette o dönemin etkili ve yetkili kişileri olmaktadır. Sorular bunlara yönelik olarak ortaya çıkmaktadır ve açıklanması istenenler bunlardan beklenmektedir. Sorular hep haklıdır denilemez .Ama ister doğru ister yanlış olsun ilgili kişilerin bunları bir şekilde yanıtlaması gerekir.
Gerçekten bu toprak kayması denilen görüntüleri izledikten sonra aklın soru sormaması mümkün müdür?
Böyle bir toprak kayması alışık olduğumuz toprak kaymalarına hiç benzemiyor. Toprağın nasıl akıp gittiğini görünce öteki kaymalardan çok farklı bir görüntü sunduğunu görüyoruz. Bunun nedenini de her akıl merak etmez mi?
Neden bu kayma bir sel gibi ve hızlı bir şekilde oluyor. Örneğin yaklaşık bir KM kayıp gidiyor bu toprak çok hızlı akıp gidiyor aynı zamanda. Bir selin önüne kattığı gibi bu toprak da sanki düz bir yatakta ilerliyor ve yılanvari bir sözümle ile gidiyor. Demek ki bu normal bir toprak değil. Görüntüden bunu çıkarabiliyoruz..
Bu işletmenin geçmişte sabıkalı olması da akla bazı soruları getirebiliyor.
Dünyanın bir çok ülkelerinde bu şekilde altın aramanın yasak olduğunu DÜŞÜNÜRSEK her halde iyimser düşünmeye yer olmamalıdır. Bu şirketin yakın zamanda 7,2 milyar dolarlık vergi borcunun silinmiş olması da olumlu düşünceleri etkiliyor.
Bu koşullarda bu özelliklerin sorgulanması ve bunlardan birilerin etkili olarak görünmesi elbette kuşkuları uyandıracak bir yaklaşımı doğuracaktır. Yetkililerin görevi olası bu kuşkuları, bir şekilde bertaraf etmektir. Bundan korkuluyorsa ve kaçınılıyorsa o zaman birilerini suçlamak elbette zorunlu bile olacaktır. Eski bakanın bunu SİYASETİN DIŞINDA TUMAK çabalarına haklılık gösterecek bir veri yoktur ortada.
Egemen ahlayışların istediği siyaset nedir?
Sormayacaksın, sorgulamayacaksın, suçlamayacaksın sadece onların her yaptığını alkışlayacaksın .. mı acaba?
Öyle bir demokrasi anlayışı henüz geliştirilmedi dünyada efendiler..