HUKUK ARKADAN GELEBİLİR Mİ?

HUKUK  ARKADAN GELEBİLİR Mİ ?

  Bundan önceki bir bakanın sözleri hukuk açısından hiç de olumlu karşIlanabilecek söylemler olmadığını göstermiştir. Demişti ki sayın bakan  "siz yıkın hukuk arkadan gelsin." Elbette bunun böyle olduğu örnekler var ma bunlar asla demokratik örnekler değildir. Çünkü demokrasilerde hukuka uymayan örnekler varsa orada hukukun üstünlüğünden asla söz edilemez.

    BU SÖZLER BİR YIKIM KARARINDAN SONRA SÖYLENMİŞTİ. SİZ YIKIN HUKUK ARKADAN GELSİN  hukuka aykırı ,anti demokratik bir anlayışı gösterir. ARKADAN GELECEK HUKUK YAPILANLARI AYKIRI BULURSA NE OLACAKTIR? Arkadan gelecek hukukla  hukukun üstünlüğü nasıl sağlanacaktır?  Örneğin arkadan gelecek hukuk yapılan bir işlemin hukuka aykırı olduğunu gösterirse ne olacaktır?Bu aykırılığın hesabını kim verecektir? Arkadan gelecek bir hukukla hukuk devleti anlayışı nasıl uzlaşacaktır?  Arkadan gelecek hukukla yasaya aykırı bur uygulamanın hesabı nasıl verilecektir?

    HUKUK ARKADAN GELMEZ, ÖNDEN GİDER. Uygulamaların hukuka uygun olmasını sağlamak için böyle olmak zorundadır. Ne var ki egemen anlayışlar her zaman bu anlayışa karşı çıkmıştır. Onların istediği hukuka uygunluk değil kendi öngörülerine uygunluktur. BUNUN İÇİN GEÇMİŞTE bu anayasa lükstür veya BUDANIŞTAYLA MEMLEKET İDARE EDİLEMEZ söylemlerini sıkça duymuştuk. İşte bu yüzden onlar sürekli anayasaları yeniden düzenlemek yeni anayazalar yapmak peşindirler. SİZ GELİŞMİŞ DEMOKRASİLERDE İKTİDARLARIN SÜREKLİ YENİ ANAYASA SÖYLEMLERİ İLE GÜNDEMLER YARATMAK İSTEDİKLERİNE  TANIK OLDUNUZ MU?

  Anayasa neden lüksmüş acaba? kimlerin hangi düşüncelerinin önünü kesiyormuş da lüks oluyormuş acaba? Ayrıca Danıştay kararları iktidar gücünü kullanan anlayışların hangi isteklerine uygun düşmüyor da  bu  Danıştayla   memleket idare edilemez deme ihtiyacı duyuldu?

  Egemen anlayışların savunduğu hukuk onların her dediğine onay veren her isteklerine alkış tutan bir anlayıştır. Onları bunu yaratmak için sürekli yasalar değiştirirler sürekli yasalar üretirler. Hatta sürekli yeni anayasalar koymak peşindedirler. Ta ki kendi öngörülerine onay verecek yasalar ve anayasalar oluncaya dek..

   BİR HUKUK DEVLETİNDE, HUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN GEÇERLİ SAYILDIĞI BİR DEVLETTE HUKUK ARKADAN GELEMEZ.

   Demokrasiler böyle bir anlayışı asla kabul edemez, hukuk böyle bir düşünceye asla onay vermez.

     Çünkü bunlar hukuka aykırı anlayışlardır

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI