Türkiye'de Sanat Güneşi olarak tanınan Zeki Müren, Bodrum'da Paşa olarak anılıyordu. 1991 de Devlet Sanatçısı olarak anılmaya başlanmıştı. 24 Eylül 1996'da TRT İzmir Televizyonunda kendisi için yapılan ödül töreni esnasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. Zeki Müren' in Bodrum'daki evi Zeki Müren Sanat Müzesi olarak gezilmektedir.
Hamdi Topçuoğlu, 1950'de Yatağan'da doğmuş. Önce Milli Eğitim Bakanlığında Türkçe öğretmeni, üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1985-1991 arasında Belçika' da AB proje eğitim projesinde öğretmen olarak ve Türk Eğitim Koordinatörü olarak görev aldı.
15 yazılı eseri vardır. 1970'te Salihli'de Ali Rıza Eren'den kanun ve ud dersleri alarak Türk sanat müziği çalışmalarıma başladı. Halen 21 bestesi vardır.
Ünal Türköz, 1950 yılında Muğla'da doğdu. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makina bölümünü bitirdi. Bu arada tamburi Talat Beyden Türk Müziği nazariyatı dersleri aldı ve beşte çalışmalarına başladı. Türköz'ün kırkın üzerinde bestesi vardır. 1997 yılında Muğla Devrim Gazetesinde Gönül Teli köşesinde Muğla türkülerini tanıttı. Türköz, Hafız Sabri Aksoy kitabı vardır. 1850'lerden Günümüze Muğla kitap çalışması da basıma hazırdır. Fatma Türköz ile evli olup Selgün ve Selvan Erçin adlı oğulları vardır.
Nazmı Yükselen, 1926 'da Milas doğumlu olup 1949'dan sonra İstanbul radyosunda ses sanatçısı olarak çalıştı. 1950'de ilk plağını çıkardı. 1958-1962 yılları arasında TRT İzmir Radyosunda çalıştı. 42 adet plak doldurdu. Üç filmin dublaj müziğini yaptı. Yöre türküleri üzerine araştırmalar yaptı. 1992 yılında Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 2015 yılında aramızdan ayrıldı.
Program Zeki Duygulu'nun nihavend eseri Ayrıldı Gönül adlı eserle başladı. Güftesini Badi Nedim'in yaptığı eseri koro seslendirdi.
Bestesini Ünal Türköz tarafından yapılan Madem ki, Vakit Akşam kürdili hicazkâr eseri solist Namık Sunay seslendirdi. Güftesini Cahit Sıtkı Tarancı yazmıştı.
Güfte ve Bestesini Rıfat Ayaydın' in yaptığı Heder Ettiğim Yıllarımı adlı eserini solist Serap Öztuna seslendirdi.
Ferayidir Gızın Adi, bestesi Galip Birgili'nin yaptığı türküyü koro seslendirdi.
Bestesi Tahir Erdinç tarafından yapılan Ormancı Türküsünü Haluk Hancı okudu.
Postaya Geç Atılmış Birer Mektup Gibiyiz nihavent şarkının güftesini Fuat Edip Baksı, bestesini İsmet Kanavuzlar'ın yaptığı şarkıyı koro seslendirdi.
Gönül Hıçkırıkli isimli acemi aşiran eserin beste ve güftesini İsmet Kanavuzlar'ın yaptığı eseri koro seslendirdi.
Sarı Gülüm Var Benim adlı uşşak eseri bestesi Hafız Sabri Aksoy'un şarkısını solist Ünal Türköz seslendirdi.
Güzel Muğla'li adlı bestesini İsmet Kanavuzlar'ın yaptığı eseri yine kendisi seslendirdi.
İzmir Radyo ve Televizyon Sanatçısı Güldehan Marmara konuk olarak katılmıştı konsere. Üç eseri seslendirdi, sanatçımız. Dolgun sesiyle dinleyenlerin takdirini kazandı.
Beşte ve güftesini Hamdi Topçuoğlu'nun yaptığı Beşinci Mevsim adlı, muhayyer kürdi eseri, Hamdi Topçuoğlu'nun Katia Hanım adlı karcığar makamında eseri ve yine beşte ve güftesi Hamdi Topçuoğlu'nun Kara Sevda Dedikleri eseri Konuk Sanatçı Güldehan Marmara seslendirdi.
Sanatçımızın son eseri olan Bir Ateş Var Başımda adlı kürdili hicazkâr eseri beşte ve güftesini Rıfat Ayaydın yapmıştı. Bu eserle birlikte konserin birinci bölümü sona erdi.
Molanın ardından konserin 2.ci bölümü Nazmi Yükselen' in nihavend makamındaki eserin beste ve güftesini yaptığı eseri Selim Uçak seslendirdi.
Ben Yaralı Ceylanım adlı rast makamındaki Zeki Duygulu'nun eserini solist Gülfer Özbek seslendirdi.
Suzinak makamındaki eserin güftesi Hamdi Topçuoğlu'na bestesi Mustafa Köker'e ait olan eseri solist Sevin Kabu seslendirdi.
Bekliyorum adlı muhayyer kürdi eserin bestesi Mustafa Köker'e güftesi Sadi Kurtuluş'a ait olan eseri Süleyman Uzunay seslendirdi.
Karakolda Ayna Var hicaz şarkısının güfte ve bestesi Zeki Duygulu'nun olan eseri solistler Süleyman Uzunay ve Namık Sunay seslendirdiler.
Zehretme Hayatı adlı acemi kürdi eserin güfte ve bestesi Zeki Müren'e ait eseri solist Nigar Esmer seslendirdi.