ZİRVEYE DOĞRU

TURGAY   MUTLU                                                                                      MUTLU  KÖŞE

                     ZİRVEYE   DOĞRU

İzmir doğumlu olan yazar Feriha Beriş, Bodrum’a gönül veren sanatçılar kervanına katılarak sanat yaşamını ve deneyimlerini, burada çeşitli etkinlikler yaparak ve sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak çalışarak sürdürmektedir. Türkiye ve dünyanın birçok yerini tanımış olması nedeniyle gözlem ve birikimini okurlarına, izleyenlerine aktararak sanatına değişik boyutlar ve zenginlikler kazandırmaktadır. Feriha Hanım ile iki yıl önce Bodrum Ticaret Odası salonunda rahmetli  Prof. Dr.Ayhan Çıkın için düzenlenen şiir gününde tanışmıştık. Sıcak, güler yüzlü ve mütevazi sohbetiyle  bizlerle çabuk kaynaştı ve dostluğumuz çok çabuk pekişti. Etkinlik için iyi hazırlanmışlardı. Günün anlamına özgü güzel şiirlerde okumuştu. Muğla’dan gazeteci  sevgili arkadaşım Halil Eğriboyun ve Muğla Sanatseverler Derneği Başkanı (MUSANDER) sevgili arkadaşım Sadettin Özbek ile birlikte bu güzel etkinliğe katılmıştık. Sadettin arkadaşımız da Ayhan Hocamızın güzel bir şiirini okumuştu. Ruhu şad olsun. Işıklar içinde uyusun.

Temmuz ayı içinde ‘’Zirveye Doğru’’ kitabının tanıtımı için Oasis İmge Kitabevi’nde gerçekleştirilen imza günü ve söyleşiye katıldım. Adıma bu güzel romanını imzaladı. Güzel bir gündü. Kitabını baştan sona severek okudum. Bu kitapta kötü kimse yok. Hemen hemen bütün karakterler sevgi yüklü. Kurgusunda  acıya az sevgiye çok yer verilmesi çok hoşuma gitti. Başarılı bir çalışmayla yazılmış. Kaleminize ve yüreğinize sağlık hanımefendi, sizi  yürekten kutluyorum. Amasra’da kitabın başkahramanı Macit ile başlayan hikaye, Almanya’nın Münih şehrine kadar uzanıyor. Kitaptaki karakterlerin çoğunun ismi, yazarımızın çevresindeki dostlarının adı. Örneğin ; benimde yakından tanıdığım Fatih ve Çiçek gibi…Zirveye Doğru, birazda fazla iyimserliğiyle Polyannacılık kokuyor ama umut aşıladığı içinde gençlerin de mutlaka okuması gerekiyor. Ülkemizin bu zorlu günlerinde hepimizin sevgiye, şefkate ve umuda ihtiyacı var. Polyannacılık;  kötü olayların iyi taraflarını görmektir. Olayların hep iyi taraflarını görmeye çalışılır, umut aşılar ve başarıya giden yolda ilerlemeye devam eder. Gerçekçiliktir. Yaşamlarında her türlü sevgiye yer verirler. Kendilerine güvenirler, değişime açıktırlar ve uzlaşmacıdırlar. Bakışları anlaşmaya yöneliktir. Zirveye Doğru, bu gözle bakılarak keyifle okunulabilir.

Kitabın arka kapak tanıtım yazısıyla devam edelim:

Feriha Beriş , İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği, (İLESAM)’ın üyesidir. Yazarımızın daha önce şiir, öykü ve roman dalında üç kitabı yayınlandı. Dördüncü eseri olan  ‘’Zirveye Doğru’’ ise; bitmiş tükenmiş insanların nasıl olup da zirveye tırmanabileceklerini vurguluyor. Elinde sihirli bir değnek varmışçasına hayatları yücelten bir kadının inanılmaz ilişkileri sizlere nerelerden nerelere dedirtecek.

Bu yaşananlar; bazıları için kader, bazıları için ilahi bir plan, bazıları içinse alın yazısı diyebiliriz. Bu, siz değerli okurların yorumuna kalmış. Elinizden bırakamayacağınız bir başarı öyküsü. Sizi de peşinden sürükleyecek…

Atadost Yayıncılık tarafından basımı yapılan Zirveye Doğru’yu  okumanızı tavsiye ederim…

YAZARIN DİĞER YAZILARI