İyi Parti yerel seçimlerde başarısız olduğunu düşünüyor. Ama vardıkları bu düşünce doğru değil. İyi parti bu seçimde kendi seçmenlerini kaybetmemiştir. Diğer merkez sağ partileri merkez sağda ki kitleye seslenemedikleri ve güven vermedikleri için merkez sağ seçmenlerin önemli bir bölümü İyi Partidedir. İyi Partinin kendini yerleştirdiği yer merkez ve merkez sağdır ve daha çok da merkez partisi olduğu düşüncesindedir. Ancak Türkiye'de, iyi bir düşünce gibi görünmesine rağmen hiçbir zaman ne sağ ne sol olmayan ortada bir politika düşüncesi tutulmamış ve bunun sonucu olarak merkez partileri denenmişler ama tutunamamışlardır. İyi partinin merkez sağ bir parti olmaya önem vermesi gerekir. İyi Parti'li merkez sağ seçmenler de seçimde İyi Partiyi terk etmemişler ancak kendilerini boğan, sıkan ekonomik durumdan dolayı seçimde oylarını Türkiye İttifakı yolunda kullanmışlardır. Bu kişiler CHP'li olmamışlardır, olmaları da düşünülemez . İyi Partinin buna dikkat etmesi gerekir.
Akşener'in başkanlığı bırakması saygın bir davranıştır. Tutarlı bir politika izleyememekte idi. İyi Partinin politik etkinliklerinde genç partilileri görmekteydik. İyi demeçler vermektelerdi. Ancak bunlardan biri başkanlık için düşünülmemiştir. İyi Partinin geleceğini bunlar yapabilirlerdi. Partide şu ara yaygın olarak ağırlığın merkez sağa değil milliyetçiliğe verilmesi düşüncesi var gibi görülüyor. Dervişoğlu da bu tarz davranacak bir kişi görüntüsü veriyor. Siyasette merkez sağ alanı boşken at koşturanı bol olan milliyetçilik alanı İyi Parti için yanlış bir seçim olur. MHP'ninkine benzer bir politika kendisine merkez sağ seçmenlerini kaybettirir. Merkez sağ seçmeni hala İyi Partidedir ve yerel seçimde partiden geçici olarak ayrılmışlardır. MHP tipi miliyetçilik siyasetinin Türkiye'de oy oranı yüzde 7-8 'i aşmaz. Bu alanda yarışmak İyi Partiye bu oranın yarısını getirir. Merkez sağ seçmeni doğru milliyetçilik düşüncesindedir ve asıl olarak sağcıdır. Örneğin CHP'de de doğru milliyetçilik düşüncesi vardır. Ama MHP tipi milliyetçilikte doğru olmayan davranışlar var. Gerçekte, siyasette AKP, Refah Parti gibi dinci partilerle MHP, Dem Parti gibi etnik milliyetçi partiler yer almamalıdırlar.
Merkez sağ seçmenler AKP'de önemli miktarda var. Bunlarda kendilerini hırpalayan ekonomi nedeniyle Türkiye İttifakı yolunda oy kullandılar. Merkez sağ bir partinin AKP'de ki merkez sağ seçmenini kendine çekememiş olması durumu var. İyi partinin bu yolda ilerlemeyi düşünmesi gerekir.
Refah Partisi siyasette çok yetenek göstermektedir. AKP'yi sayıca çok azaltacak gibi görünüyorlar. Refah Partisinin yapacağı çıkış Türkiye'nin yararına olacaktır.
İmamoğlu, "Erdoğan'ın seçim sonuçlarından mesajı alamaması ve aynı şeyleri yapmaya devam etmesi halinde siyasi ömrü kısalır" diyor. Ama Erdoğan değişme düşüncesinde değil. "Gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz " diyor. Ama onun düşündüğü değişim İmamoğlu'nun düşündüğü değişim değil. O daha da güçlenmiş olarak yoluna devam edebileceği planlarını yapmış gibi görünüyor. İlk denemesi de yeni anayasa yapmak olacağa benziyor. İyi Parti şimdi ki haliyle AKP'nin karşısında yer alacağı güvenini vermiyor. Erdoğan İyi Partiyi yeni anayasa konusunda yanına çekebilir. Refah zaten AKP'nin yanında olacaktır. Zafer partisi de sağ düşüncede olduğundan sağ bir anayasada Erdoğan'a katılacaktır.
Türkiye'de AKP Hükümete, Meclise, Yargıya hakim; muhalefetse belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına, Alevilere ve Güney Doğuya hakim. Sonucu, iyi Partinin merkez sağı seçmesi ve Refah Partisinin ulaşacağı güç belirler.