GECİKMİŞ TEPKİNİN SORUMLUSU KİM?

 

Bir yandaş kanalda sıkça kullanılan bir söz var,yansın suriye,batsın idlip.kahrolsun esad..Kimin için kullanılıyor bu beddu? Komşu ülke  için.Yani bir komşu öteki komşusu için söylüyor bunları..

    Çok uzaklardaki bir ülkeden bizim için bir söylem geliyordu bundan yedi-sekiz ay önce,,Bunu söyleyen kişi Türkiyede seçimde muhalefeti destekleyeceğim demiş.Bundan yedi ay önce söylenen bu söz en sonunda bize ulaşmış tam yedi ay sonra.Yani biz o zamanları duymamıştık ama nihayet  duyacağımız bir noktaya ulaşmış ve hemen kavga başlamış bizde..Kavvga iktidar-muhalefet arasında başladı.Niye o z aman duymadın da bugün duyuyorsun,neden önce sen duymadın bunu da bu gün duyuyorsun türünden bir büyük tartışma başlatılmış durumda.İktidar muhalefeti önce senin duyup yanıt vermen gerekirdi diye de suçlamaya bile soyunmuş,

     Onlar kavga ededursun biz bir sözcüğe takıldık bu ara..Özellikle muhalefetin kullandı bir kavramda bu..Biz bağımsız bir devletiz  bu yüzden kimse bize şunu şöyle bunu böyle yapacaksın türünden emir veremez.Kimse bunu bizden isteyemez..

Ne anlamamız gerekir bu sözlerden?  Bir ülke bağımsız olunca başka  ülkelerden gelecek dilekleri ve istekleri  kimseden icazet almadan gerçekleştirmez.yani onlar istiyor diye bu işi böyle   yapalım  diyemez.çünkü bağımsızlık öngörüsü  kendi önceliklerine uygun düşünme ve davranma hakkını veriyor o ülkeye..Bağımsızlığın olduğu bir yerde siz  YANSIN SURİYE,BATSIN İDLİP KAHROLUN ESAD  diyebilirmisiniz?Yani bağımsız bir devletin başkalarının isteğine göre yönetilmesini istemek hangi mantıkla açıklanabilir ki/Yoksa bu söz sadece bizim için geçerlidir bizden başka devletler için geçerli olamaz mı?

Oysa ne demişti Atatürk bağımsızlık için;Mali iktisadi ,siyasi ,askeri,ekonomi,adli  alanlarda kimseden emir almadan sadece kendi isteklerine uygun olarak karar verebilmek demektir..     Bu suriyenin kendine özgü bir anayasası yok mu/Bu anayasaya göre oluşturulmuş yasaları kurum ve kuruluşlarıyla bağımsız bir devlet değil mi?

Suriye bu anayasasını yaparken, kurum ve kuruluşlarını oluştururken ileride komşularım isterse onların isteğine göre değiştirebilirim mi demişti?

        Bizim özlü sözlerimizden biri şöyle diyordu;İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır.. Bizim anayasamıza göre kimseden emir almamız  beklenemez çünkü biz sağımsız bir devletiz..Peki bizim dışımızdakilerin böyle olmaları hakkı yok mudur?  

 Sevgili yandaş kardeşim ataların bu sözü hangi durumlar için söylenmiştir acaba?

    Bir de büyük Atatürkün bir sözü vardır..Yurtta barış dünya da barış   diyordu Atatürk Hangi durumlar için söylemişti Atamız bu sözleri Herhalde sadece güzel bir söz olsun diye  söylenmedi bunlar

    Şimdi Biden denilen adamın söylediklerini bir de bu açıdan bakalım ne çıkacak karşımıza?

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI